ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

"Μια αλλαγή αφήνει την πόρτα
ανοιχτή για να μπουν και άλλες."

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κηφισιάς,ιδιοκτήτες ενός παλαιού διαμερίσματος θέλησαν μια αλλαγή που θα έκλεινε την πόρτα στο παρελθόν τους και θα άνοιγε μια καινούργια σελίδα στην αισθητική των επιλογών τους. Με κριτήριο την επιθυμία τους αυτή, ανακαινίστηκε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, συνολικής επιφάνειας 60 τ.μ., σε κτίριο που είχε κατασκευαστεί το 1964.

Στο διαμέρισμα πραγματοποιήθηκε ολική ανακαίνιση των χώρων. Το Τεχνικό μας γραφείο με τη βοήθεια των Μηχανικών και των διακοσμητών μας, κατάφερε να ένα άρτιο αποτέλεσμα, βελτιστοποιώντας τη λειτουργικότητα των χώρων. Η διαμόρφωσή του έγινε κατά τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ιδιοκτητών συνδυάζοντας έναν industrial χαρακτήρα. Έτσι διαμορφώθηκαν οι εξής χώροι : ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο με ντουζιέρα και ο υπόλοιπος χώρος έμεινε ενιαίος με χρήση τραπεζαρίας – καθιστικού – κουζίνας. Στην κουζίνα αποξηλώσαμε την παλαιά ηλεκτρολογική εγκατάσταση και καθαιρέσαμε την παλαιά υδραυλικής εγκατάσταση, όπως και τα παλαιά ντουλάπια και είδη υγιεινής. Τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης που συνδέθηκε με το κεντρική παροχή και αποχέτευση της πολυκατοικίας και τοποθετήθηκε νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο διαμέρισμα.

Στα μπάνια πέραν από γρανιτοπλακάκια χρησιμοποιήθηκε και πατητή τσιμεντοκονία. Επί του υπάρχοντος δαπέδου (πλακάκια) τοποθετήθηκε πάτωμα Laminate. Όλοι οι τοίχοι χρωματίστηκαν με πλαστικά χρώματα σε κατάλληλες αποχρώσεις ώστε να προσδίδουν ιδιαίτερο χαρακτήρα και μορφή στο χώρο. Τα εξωτερικά κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια ενεργειακά και σε κάποια από αυτά τοποθετήθηκαν ηλεκτρικά ρολά. Τέλος η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση θωρακισμένης εξωτερικής πόρτας.